3. međunarodno natjecanje zborova i...

4.11.2018.

Mala dvorana Vatroslava Lisinskog, Zagreb

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva nastupio je 4. studenoga 2018. u najtežoj kategoriji na natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih sastava u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2018. S ostvarenih 90 bodova osvojili smo zlato te nastup na koncertu ZLATNIH ZBOROVA iz svih natjecateljskih kategorija koji će se održati u Zagrebu u veljači 2019. godine.

Čestitamo pjevačkom zboru Pravnog fakulteta u Zagrebu "CAPELLA JURIS" na osvojenom prvom mjestu u A kategoriji te ostalim zborovima na ostvarenim nagradama i zahvaljujemo im na snažnoj konkurenciji. U najtežoj kategoriji sudjelovala su čak 3 zbora pod vodstvom našeg maestra Josipa degl' Ivellia. Broncu je osvojio Mješoviti pjevački zbor "Emil Cossetto" iz Zagreba, a srebro Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj iz Petrinje.

Cilj Festivala je popularizacija zborske glazbe, podizanje razine umjetničkih dometa domaćih zborova, stvaranje bogatog fundusa vokalnih skladbi domaćih autora kao i promoviranje tambure i bogate orkestralne tamburaške literature iz hrvatske i svjetske baštine.

Od srca zahvaljujemo našem maestru mo. Josipu degl' Ivelliju, našoj vjernoj publicisponzorima članovima Zbora na požrtvovnosti koju ulažu u ovaj Zbor!

Izveli smo: 'Prosto zrakom' , 'Široka je', 'Sutra će te ponit', 'Jadranu'.

 

Autor: Juraj Fulir
Popis obavijesti