Obavijesti

III. godišnji koncert

22.12.2020.

virtualan koncert, YouTube

Ako ste ga propustili, video je dostupan na našoj YouTube stranici:   YouTube

Autor: Juraj Fulir
Virtualno glazbeno natjecanje:...

17. - 18.12.2020

virtualan nastup

Nastupom na 'Glazbenoj božićnoj svečanosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku' osvojili smo prvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji muških i ženskih zborova. Nastupili smo snimkom s XXV. koncerta Družbe "Braća Hrvatskog Zmaja": "Ususret Božiću 2019.", snimljene 18. prosinca 2019. u crkvi sv. Marije na Dolcu u Zagrebu.
 

Izveli smo: 'Missus venit', 'The little drummer boy', 'Veseli se Majko Božja'

Autor: Juraj Fulir
24. međunarodni zborski festival CRO...

29.11.2020.

virtualan nastup

Stručni žiri za izvedbu zborova: Renata Pokupić (operna umjetnica), dr. sc. Jelica Valjalo Kaporelo (muzikologinja) i mo. Tonči Bilić (dirigent), uz pridruženog člana mo. Blaženka Juračića (skladatelj, ispred Hrvatskog društva skladatelja) nakon što je preslušalo snimke zborova objavljene na Youtube kanalu Glazbene mladeži Split u sklopu 24. Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA, donio je odluku da se za svoj nastup sljedeći zborovi ravnopravno nagrade posebnom nagradom-plaketom povodom 50 godina Glazbene mladeži Split (limitirana edicija grafika "Kruzer" prof. dr. sc. Kažimira Hraste, kipara i grafičara):

- Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb – Josip degl' Ivellio
- Mješoviti zbor Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Split – Vlado Sunko
- Komorni pjevački ansambl Pro arte, Mostar (BiH) – Katja Krolo Šarac

Mi smo ponosni jer smo se potrudili u nemogucim uvjetima pripremiti i snimiti praizvedbu odabrane skladbe sto je specificnost i osnovno pravilo ovog natjecanja i to samo dan prije zabrane rada pjevackih zborova!

Izveli smo: 'Angels in the early morning', 'Polegla je', 'Amurski valovi'

Autor: Juraj Fulir
Audiovizualno snimanje - praizvedba

26.11.2020.

Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb

Snimljena je praizvedba skladbe 'Angels, in the early morning' skladatelja Bernardina Zanettija, s tekstom prema poemi Emily Dickinson.

Autor: Juraj Fulir
Zlatna Lipa tuhlja 2020. - virtualno

14.11.2020.

virtualan nastup

Osvojili smo zlatnu plaketu i Grand Prix na 11. međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja"! Natjecanje je održano u Tuheljskim Toplicama, u formi preslušavanja audiovizualnih snimki u realnom vremenu pred tročlanom komisijom. Ovo je četvrti put da je naš zbor nastupio na ovom međunarodnom natjecanju i pritom osvojio četiri zlatne plakete. Ovo je prvi Grand Prix nakon 2015. godine koji odlazi u ruke hrvatskom zboru!

❤️ Posvećujemo ovo zlato svoj našoj publici koja je i dalje uz nas, našim članovima koji su zbog zdravstvenih razloga spriječeni sudjelovati u radu Zbora i našim obiteljima koje nas podržavaju u našem radu i odricanjima.

❤️ Grand Prix posebno posvećujemo svima onima koji su spriječeni pjevati i koji čeznu za uobičajenim druženjima i veseljima. Mi vjerujemo u skorašnji dolazak boljih vremena za sve nas!

Izveli smo: 'Polegla je trava detela', 'O sacrum convivium', 'Me compare Giacometo', 'Amurski valovi'

Autor: Juraj Fulir
Audiovizualno snimanje

12.11.2020.

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Izveli smo: 'Amurski valovi', 'Me compare Giacometo', 'O sacrum convivium', 'Pjesma orača', 'Polegla je trava detela', 'U našeg Marina'

Autor: Juraj Fulir
Sveta Misa na blagdan Svih svetih

1.11.2020.

Mirogoj, Zagreb

Autor: Juraj Fulir
Kvalifikacije za 53. susret hrvatskih...

6.10.2020.

Centar za kulturu Trešnjevka, Zagreb

Izveli smo: 'Polegla je trava detela', 'Pjesma orača', 'Me compare Giacometo', 'U našeg Marina'

Autor: Juraj Fulir
Sveta Misa i koncert duhovne glazbe u...

27.06.2020.

Svetište Majke Božje Remetske, Remete, Zagreb

Nakon stanke od gotovo šest mjeseci održali smo javni nastup u svetištu Make Božje u Remetama. Ono što je mnogima nakon svega bila nemoguća misija - ponovno se okupiti i barem održati nekoliko proba - to je nama bio pravi izazov. Pokazali smo spremnost i volju za rad te pjevali srcem i izveli 3 skladbe premijerno, i to u umanjenom sastavu.

Na Svetoj Misi izveli smo: 'Jubilate Deo', 'Missa XI. Orbis Factor', 'O ljubavi Tvojoj', 'Aleluja', 'Svrši stope moje', 'Tvoju smrt', 'Amen', 'Zdravo tilo', 'Magnificat.

Na koncertu duhovne glazbe izveli smo: 'Ave Maria', 'Ave Regina Caelorum', 'Salve Regina', 'Regina Caeli', 'Ubi Caritas (premijerno)', 'O Sacrum Convivium (premijerno)', 'Otče Naš', 'Ave Verum', 'Milost', Exsultate, Jubilate'', 'Veličaj (premijerno)'.

Autor: Zvonimir Jukić