Obavijesti

21.12.2022.

Kula nad Kamenitim vratima, Zagreb

 

U sjedištu Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, u Kuli nad Kamenitim vratima, pjevali smo na XXVI. tradicionalnom zmajskom koncertu U SUSRET BOŽIĆU 2022. Prigodno slovo na kraju uputio je Veliki meštar Družbe i naš Kancelar prof. dr. sc. Mislav Grgić.

U čarobnoj i jedinstvenoj atmosferi dvorane Družbe, ovom raritetu i biseru arhitekture i unutarnjeg uređenja, kojeg je 1937. ovako uredio arhitekt Juraj Denzler, Zmaj od Harmice, koncert smo započeli skladbom člana Družbe, Ivana pl. Zajca, Zmaja Podtrsatskog, a nastavili skladbama Josipa Juratovića, Jakova Gotovca, Borisa Papandopula i Williama L. Dawsona. Uz prigodno kićenje bora, predbožićno čestitanje i tradicionalni domjenak - bakalar, na najljepši mogući način zaključili smo ovogodišnje koncertne aktivnosti.

Autor: Mate Puljiz

13.12.2022.

Galerija Klovićevi dvori, Zagreb

 

Pjevali smo na otvorenju senzacionalne i prevrijedne izložbe iz ostavštine - zbirke velikog kolekcionara, renesansnog uma i djela, pomoćnog zagrebačkog biskupa Đure Kokše pod nazivom PEČAT VJERE, TRAG UMJETNOSTI.

Izložbu su predstavili i uvodno govorili ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonijo Picukarić, prečasni Vlado Mikšić, ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek, a izložbu je u ime pokrovitelja zagrebačkog nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića otvorio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško.

Imali smo veliku čast doprinijeti otvorenju izvodeći dvije skladbe koje povezuju Rim i Zagreb, glavna središta djelovanja i života biskupa Kokše. Izveli smo djela Domenica kardinala Bartoluccia kojeg je Kokša dobro poznavao kao i Borisa Papandopula, dvojice među najvećim skladateljima svoga vremena.

Autor: Mate Puljiz

11.12.2022.

Crkva sv. Euzebija i Poliona, Vinkovci

 

Drugog dana slavonske turneje pjevali smo svetu misu i održali koncert duhovne glazbe u veličanstvenoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima. Liturgijsko slavlje predslavio je župnik vlč. Florijan Kvetek.

Predivna i srdačna atmosfera pune crkve svakako nam je dala dodatni poticaj i inspiraciju za ovaj naš nastup!

Hvala našem članu Nikoli Sebastianu Jambrošiću koji nas je sigurno pratio na orguljama te psalmistu Luki Kljajiću, kao i našim solistima tijekom koncerta: Kristijanu Rogineku, Domagoju Žokalju, Dariju Vrbasliji i Luki Džaltu!

Hvala od srca organizatorima: župi sv. Euzebija i Poliona, ogranaku Matice hrvatske u Vinkovcima i Družbi “Braća Hrvatskoga Zmaja” zmajskom Stolu u Vukovaru.

Posebno hvala g. Martinu Miškoviću i g. Draženu Švagelju na sjajnoj organizaciji te nakon nastupa razgledu Gradskog muzeja Vinkovci i konačno sjajnom ručku kojim su nas baš divno počastili.

Bila je ovo turneja za pamćenje, HVALA SVIMA!

Autor: Mate Puljiz

10.12.2022.

Kulturni centar, Osijek

 

U prepunom foyeru Kulturnog centra Osijek održali smo koncert za pamćenje zajedno s državnim prvacima u zborskom pjevanju za 2022. godinu, hrvatskim pjevačkim društvom Lipa iz Osijeka 🥰

Bio je to sjajan doživljaj i prekrasno zajedničko muziciranje! ❤️🎶🙂

Hvala sjajnim domaćinima HPD “Lipa” i njihovoj dirigentici Valeriji Fiscbach na sjajnom gostoprimstvu, fantastičnom prijateljstvu i zborskom zajedništvu.

Hvala i našim vokalnim zborskim solistima: Kristijanu Rogineku, Domagoju Žokalju, Dariju Vrbasliji i Luki Džaltu; te uvijek inspirativnom Dominiku Mildeu na harmonici!

Hvala i osječkoj publici koja je bila neumorna u aplauzima. Predivno i nezaboravno!

HVALA OSIJEK! Doći ćemo opet! 👍✅

Autor: Mate Puljiz
Koncert povodom 45. obljetnice KUD-a...

5.-6.11.2022.

Ivanec

 

🥰 Predivna dva koncertna dana Akademskog muškog zbora Akademski muški zbor FER-a u Ivancu, 5. i 6. studenoga 2022., na poziv i u organizaciji Zbor KUD-a Rudolf Rajter povodom Koncert povodom 45. obljetnice KUD-a Rudolf Rajter.

U subotu smo pjevali slavljenicima u čast na zajedničkom svečanom koncertu, a u nedjelju samostalno tijelom sv. Mise u crkvi Marije Magdalene u Ivancu uz kratki koncert na kraju!

Posebno ističemo našeg solista Kristijana Rogineka koji je inicirao ovu turneju, te našeg redovitog člana Nikolu Sebastiana Jambrošića koji nas je pratio na orguljama.

Hvala svim članicama i članovima Zbora Rudolf Rajter na čelu s njihovom dirigenticom Jelenom Gotal na pažnji i prijateljstvu.

🥳 Dugo ćemo pamtiti zajedničko muziciranje i veselje sa zborom domaćinom.

Autor: Mate Puljiz
Sveta Misa na blagdan Svih Svetih na...

1.11.2022.

Crkva Krista Kralja, Mirogoj, Zagreb

 

⛪️ Pjevali smo Svetu Misu na blagdan Svih Svetih na Mirogoju koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

Na orguljama nas je pratio prof. Nikola Sebastian Jambrošić.

Autor: Mate Puljiz
Festival Srca Isusova

23.10.2022.

Bazilika sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh, Zagreb

 

Sudjelovali smo na zajedničkom koncertu zagrebačkih zborova u organizaciji akademskog zbora Bazilike Srca Isusova u Zagrebu ''Palma'' za obnovu bazilike u Palmotićevoj koja je teško stradala u zagrebačkom potresu u ožujku 2020. godine.

Bila nam je čast i veliko zadovoljstvo uključiti se u ovaj projekt, a zasigurno smo uživali u prelijepoj akustici bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu franjevaca konventualaca koji su bili domaćini ovoga koncerta i kojima od srca veliko hvala!

Izveli smo: O SACRUM CONVIVIUM msgr. Domenica kardinala Bartoluccija u obradi Andre Čale, HYMNUS Borisa Papandopula i SOON AH WILL BE DONE Samuela L. Dawsona.

Autor: Mate Puljiz
Festival sv. Jeronima u Štrigovi

1.10.2022.

Štrigova

 

😍 Nastupili smo na Festivalu sv. Jeronima u Štrigovi

❤️ Zahvaljujemo organizatorima, župniku dr. Kuharu, a posebno Ženskoj vokalnoj skupini Stridonne na zajedničkom muziciranju i druženju!

Autor: Mate Puljiz

24.-25.9.2022.

Poreč i Vrsar

Susret YouTube

Revijalni program YouTube

 

🥇Osvojili smo ZLATO na 55. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Poreču s 97.50 bodova, DRUGI U DRŽAVI U UKUPNOM PORETKU!

🎶 Uživali smo u druženju i zajedničkom muziciranju s drugim zborovima 😍

Ovim zlatom osvojili smo jubilarno deseto zlato u naših 6 godina postojanja!

Autor: Mate Puljiz
XIII. međunarodno natjecanje...

11.6.2022.

Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice

 

Na 13. Zlatnoj lipi Tuhlja osvojili smo srebrnu plaketu 🥈😍
Bilo je predivno vidjeti toliko zboraša na jednom mjestu ❤️
Čestitke MePZ Leo Fortis Trebnje na Grand Prixu! 🥳

Autor: Mate Puljiz
Kvalifikacije za 55. susret hrvatskih...

9.6.2022.

Centar za kulturu Trešnjevka, Zagreb

 

Sudjelovali smo na koncertu kvalifikacija u sklopu 45. susreta grada Zagreba za državnu smotru zborova, odnosno za 55. Susret Hrvatskih pjevačkih zborova, koja će se održati u Poreču 24. i 25. rujna ove godine. U izuzezno akustički teškoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka dali smo sve od sebe te po četvrti put za redom izborili pravo da predstavljamo grad Zagreb kao njegov najbolji zbor na državnom natjecanju u organizaciji naše krovne udruge Hrvatskog sabora kulture. Ovogodišnji selektori za grad Zagreb bili su maestra Marija Ramljak i maestro Tomislav Lepi Habulin.

Autor: Mate Puljiz

20.5.2022.

Fakultet elektrotehnike i računarstva

 

🎶U petak, 20. svibnja 2022., održali smo Peti godišnji koncert zbora.
🏆 Članovima koji su neprekidno sudjelovali 5 godina u radu zbora dodijeljena su priznanja, a posebna priznanja dobilo je i nekoliko osoba koje su iznimno doprinijele radu zbora.
❤️ Bila nam je velika radost podijeliti sa našom publikom ljubav prema zborskom pjevanju.
Hvala Upravi FER-a, a posebno dekanu prof. dr. sc. Gordanu Gledecu na velikoj podršci! Radujemo se i suradnji s novoizabranim dekanom prof. dr. sc. Vedranom Bilasom!
Zahvaljujemo Siniši Kovačiću što je profesionalno i inspirirano vodio ovaj koncert!
Posebno hvala Hrvatskom pjevačkom društvu "Davor" koji su obogatili ovaj koncert svojim muziciranjem 😍
Zahvaljujemo se KSET-u, a posebno fotografu Matiji Rogliću na divnim fotografijama 😍📷

Autor: Mate Puljiz