26.5.2023.

Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb

Prepuno predvorje FER-a i glazbena čarolija ispunili su nam srca i došli kao kruna ove vrlo uspješne sezone 2022./23.

Naš 6. godišnji koncert su uveličale drage nam gošće iz Štrigove, Ženska vokalna skupina Stridonne pod vodstvom dirigentice Nore Nemec, dok je program sjajno vodio dr. sc. Siniša Kovačić.

U prepunoj dvorani oduševljenje i ovacije, uz podršku dekana i prodekana s više fakulteta, uglednih gostiju, predstavnika grada Zagreba, dirigenata, skladatelja, profesora muzičkih akademija te drugih uglednika iz znanosti i kulture. Poseban gost našega koncerta, kojim je bio vidno oduševljen, bio je Njegova Ekscelencija nadbiskup Giorgio Lingua, papinski nuncij u RH i doajen diplomatskog zbora u RH.

Hvala svim članovima zbora, napose vokalnim solistima: Dariju Vrbasliji i Luki Kljajiću te Luki Džaltu, Domagoju Žokalju i Vedranu Kneževiću, kao i instrumentalnim solistima i pratiteljima Antoniju Marijiću i Dominiku Mildeu. Hvala svima koji su tjednima tehnički i organizacijski pomagali i marljivo radili na pripremi ovog koncerta, a napose tajniku zbora Marku Matijaščiću te prefektu Zbora Kristijanu Jambrošiću.

Posebna čast nam je bila praizvesti skladbu posvećenu našem zboru Tristis est anima mea, briljantnog skladatelja Alana Kljaića. Hvala mu od srca!

Presretni smo i jer smo tijekom koncerta predstavili naš drugi CD koji je iz tiska izašao prije nekoliko dana ELEKTRO GREGORIANA.

Bila je to večer za pamćenje! Večer pjesme iz srca uz najviše glazbene tehničke i vokalne standarde! I kao što je rekao nakon koncerta maestro Tomislav Uhlik: "Ovakav muški zbor Zagreb nema već 70 godina." Rečenica je to koja nas obvezuje biti i ostati takvi, predani glazbi i glazbenoj umjetnosti do srži, jer jedino tako nastaju velika djela!

Autor: Mate Puljiz
Popis obavijesti