U subotu, 2. lipnja 2018., Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva sudjelovao je na IX. međunarodnom natjecanju „Zlatna lipa Tuhlja“. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 27 zborova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ocjenjivački odbor činili su Josip Jerković (Hr), Borut Smrekar (Slo) i Robert Homen (Hr). Sudjelovali smo u natpjevavanju kao jedini hrvatski predstavnik i obranili prošlogodišnje ZLATO.


Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva izveo je četiri skladbe: „Milost“, „Široka je“, „Sutra će te ponit“ i „Jadranu“.

Odlukom ocjenjivačkog odbora, naš Zbor ušao je u natpjevavanje za grand prix natjecanja između 5 zborova: tri iz Slovenije, jedan iz Bosne i Hercegovine, a naš Zbor bio je jedini predstavnik Hrvatske.

U natpjevavanju smo izveli „Ti,samo ti“ i „Jadranu“ te uspješno obranili prošlogodišnje zlato. Čestitamo Goriškom komornom zboru iz Nove Gorice (Slovenija) na osvajanju grand prix-a natjecanja. Čestitamo i ostalim dionicima natjecanja – izuzetna nam je čast upoznati, čuti i naučiti korisna znanja od svih dionika natjecanja.
 

Autor: Karlo Knežević
Popis obavijesti