Osvojili smo ZLATO na Festivalu...

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva nastupio je 4. studenoga 2018. u A kategoriji, muških i mješovitih zborova, na natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih sastava u okviru Festivala glazbe Zagreb 2018. S ostvarenih 90.00 bodova osvojili smo zlato te nastup na koncertu ZLATNIH ZBOROVA iz svih natjecateljskih kategorija, koji će se održati u Zagrebu u veljači 2019. godine.

Čestitamo pjevačkom zboru Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na osvojenom prvom mjestu u A kategoriji te ostalim zborovima na ostvarenim nagradama i zahvaljujemo im na snažnoj konkurenciji. U najtežoj A kategoriji sudjelovala su čak 3 zbora pod vodstvom našeg maestra Josipa degl' Ivellija. Broncu je osvojio Mješoviti pjevački zbor "Emil Cossetto" iz Zagreba, a srebro Hrvatsko pjevačko društvo "Slavulj" iz Petrinje.

Cilj Festivala je popularizacija zborske glazbe, podizanje razine umjetničkih dometa domaćih zborova, stvaranje bogatog fundusa vokalnih skladbi domaćih autora kao i promoviranje tambure i bogate orkestralne tamburaške literature iz hrvatske i svjetske baštine.

Nastupili smo sa sljedećim skladbama: "Prosto zrakom" (V. Lisinski), "Široka je" (E. Cossetto), "Sutra će te ponit" (K. Magdić) te "Jadranu" (J. Gotovac).

Od srca zahvaljujemo našem maestru Josipu degl' Ivelliju, prefektu prof. dr. sc. Mislavu Grgiću, našoj vjernoj publicisponzorima članovima Zbora na požrtvovnosti koju ulažu u ovaj Zbor!

 

Autor: Juraj Fulir
Popis obavijesti