U srijedu, 30. svibnja 2018., Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva sudjelovao je na 41. susretima zagrebačkih glazbenih amatera. Hrvatski sabor kulture odredio je maestru Mariju Ramljak kao članicu komisije za odabir zbora koji će predstavljati Grad Zagreb na 51. susretu hrvatskih pjevačkih zborova, a koji se održava u Rovinju od 6. do 7. listopada 2018. godine. Naš Zbor natjecao se u natjecateljskom dijelu i kao pobjednik, proglašen je predstavnikom Grada Zagreba na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova.

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera bili su ukupno četrnaesta smotra u 2018. godini na kojoj se u natjecateljskom dijelu borilo za Susret hrvatskih pjevačkih zborova.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva sudjelovao je sa šest skladbi, od kojih dvije u revijalnom dijelu: „Milost“, „Široka je“, „Sutra će te ponit“ i „Jadranu“, te „Ti, samo ti“ i „Juliška“ (uz instrumentalnu pratnju).
 


Maestra Marija Ramljak proglasila je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva pobjednikom natjecanja te naš Zbor odlazi u Rovinj kao predstavnik Grada Zagreba. Susret hrvatskih pjevačkih zborova jest natjecanje između najviše 21 zbora predstavnika županija u Republici Hrvatskoj, a koji organizira Hrvatski sabor kulture.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 600 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja.

Ovom odlukom naš Zbor postaje najmlađim predstavnikom Grada Zagreba na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova.

Pravila natjecanja te više informacija o Susretu hrvatskih pjevačkih zborova možete pronaći na poveznici.
 

 

Autor: Karlo Knežević
Popis obavijesti