Rezultat našeg prvog natjecanja

U subotu 3. lipnja sudjelovali smo na našem prvom natjecanju u karijeri, 8. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Zlatna lipa Tuhlja 2017". Na natjecanju su sudjelovala 23 zbora i vokalna ansambla iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Na samom zbrajanju bodova vladala je relativno opuštena atmosfera, a tijekom dodjele žarili su se radost i entuzijazam stotine pjevačica i pjevača čiji su zborovi prozivani. I mi smo prozvani - osvojili smo zlatnu plaketu. Time smo ušli u drugi krug natjecanja, natpjevavanje za veliki pehar "Zlatna lipa Tuhlja". Naš maestro Josip degl' Ivellio vodio je čak tri zbora od kojih svaki osvaja plaketu: Mješoviti pjevački zbor Emil Cossetto Zagreb osvaja brončanu plaketu te Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj Petrinja osvaja srebrnu plaketu.

U natpjevavanju konkurirali su:
  - Vokalni ansambl "Sakcinski", Ivanec
  - Ženski pevski zbor "Dominica nova", Radlje ob Dravi
  - Ženski zbor "Carmen manet", Kranj

Natpjevavanje je bilo zaista posebno i izvuklo sve najbolje što su zborovi mogli ponuditi. Veliki pehar grand prix "Zlatna lipa Tuhlja" osvojio je Ženski zbor "Carmen manet".

Zahvalni smo na osvojenoj plaketi te ju smatramo potvrdom našeg truda i rada u ovih godinu i po dana postojanja. U našim očima, najveća je nagrada bio gromoglasan pljesak publike koji nam je zaista dodirnuo srca.

Izveli smo: 'Ave Verum', 'Jubilate Deo', 'Mramor moste', 'Zdravo tilo' te 'Kaljinka'.
Solo 'Kaljinke' otpjevao je Roko Radovan

Ovog tjedna imamo još dva nastupa na koja Vas pozivamo, a nakon toga nastavljamo s pripremama repertoara za iduću sezonu.
Ovom prilikom pozivamo studente dobre volje i sa željom za pjevanjem da nam se pridruže.

Autor: Juraj Fulir
Popis obavijesti