Koncert "Note ljubavi za djecu u...

7.12.2019.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi, Gornja Bistra

Izveli smo: 'Kyrie', 'Regina caeli', 'Milost', 'Farandine moj', 'U našeg Marina', 'Dobra večer uzorita', 'Me compare Giacometo', 'Barbara', 'Vila Velebita'

U subotu, 7. prosinca 2019. održali smo najvažniji koncert od osnutka Zbora. Pjevali smo djeci Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi - Gornja Bistra, a povodom humanitarne akcije "Note ljubavi za djecu u Bistri" koju smo pokrenuli početkom studenog ove godine. Više informacija o ovoj humanitarnoj akciji i o tome kako i vi možete sudjelovati pročitajte u nastavku.

Ova teško bolesna djeca podsjetila su nas da trebamo biti zahvalni za svaki dan jer imamo priliku samostalno i slobodno donositi odluke koje utječu na naš život. Oni nažalost to ne mogu jer ovise o pomoći liječnika, osoblja bolnice i volontera. Također, podsjetili su nas kako sreću možemo pronaći i u malim stvarima koje svakodnevno zaboravljamo ili zanemarujemo. Trebamo zastati i zapitati se je li nam ta "sreća" koju tražimo zbilja potrebna ili je ona već tu, ali smo na nju zaboravili jer je dio naše svakodnevnice - one koju ta djeca nažalost nemaju. Naša sreća i radost su u zdravlju, obitelji i prijateljima koje imamo, u odlukama koje donosimo i slobodnom životu kojim živimo. Bila je to na neki način i opomena svima nama koji zaboravljamo koliko smo zapravo bogati jer nije normalno da je tako - mnogi to nemaju i nikada neće imati. Zato, draga djeco, hvala vam na predivnoj lekciji koju ćemo pamtiti do kraja života.

Međutim, nismo pjevali samo djeci, nego i liječnicima, osoblju bolnice i volonterima koji su nam pokazali što je to prava ljubav prema bližnjem. Ovim koncertom htjeli smo im izreći hvalu i odati poštovanje što su svoj život nesebično posvetili za drugog. Njima je zaista milosrđe milo, a ne žrtva. Oni nas podsjećaju da nikada ne smijemo zaboraviti pomoći potrebitima.

Draga djeco, dragi liječnici, drago osoblje bolnice i dragi volonteri. Nismo vas zaboravili. Vi ste nam pravi primjer životnih boraca koji hrabro i s ljubavlju žive svoj život. Prepoznajete sreću u malim stvarima i svakodnevnim malim pobjedama, dok mi zaboravljamo da ih uopće imamo. Hvala vam na predivnoj suboti koju smo proveli zajedno i nadamo se da će ova naša akcija potaknuti druge da vam pomognu koliko mogu. Jer kao što ste vi tu za djecu, tako smo i mi uz sve vas!

Note ljubavi za djecu u Bistri humanitarna je akcija Zbora za prikupljanje novčane pomoći za djecu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Osim nužnim potrepštinama, hunamitarnu akciju možete podržati i novčanim prilogom. Malim odricanjem možete pomoći djeci koja vode cjeloživotnu borbu.

Svoj prilog ovoj humanitarnoj akciji možete donirati skeniranjem bar koda (na plakatu) bankovnom aplikacijom na svom mobitelu ili uplatom na:

PDF417 kod uplatnice


IBAN: HR5923600001101244382 
Model i poziv na broj: HR99
Opis plaćanja: AKMUZ FER - NOTE LJUBAVI ZA DJECU
Šifra namjene: CHAR (charity)

Odazovite se jer i donacija od 10,00 kuna može donijeti osmijeh na dječjem licu!

 

Autor: Juraj Fulir
Popis obavijesti