Zlatna Lipa tuhlja 2020. - virtualno

14.11.2020.

virtualan nastup

Osvojili smo zlatnu plaketu i Grand Prix na 11. međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja"! Natjecanje je održano u Tuheljskim Toplicama, u formi preslušavanja audiovizualnih snimki u realnom vremenu pred tročlanom komisijom. Ovo je četvrti put da je naš zbor nastupio na ovom međunarodnom natjecanju i pritom osvojio četiri zlatne plakete. Ovo je prvi Grand Prix nakon 2015. godine koji odlazi u ruke hrvatskom zboru!

❤️ Posvećujemo ovo zlato svoj našoj publici koja je i dalje uz nas, našim članovima koji su zbog zdravstvenih razloga spriječeni sudjelovati u radu Zbora i našim obiteljima koje nas podržavaju u našem radu i odricanjima.

❤️ Grand Prix posebno posvećujemo svima onima koji su spriječeni pjevati i koji čeznu za uobičajenim druženjima i veseljima. Mi vjerujemo u skorašnji dolazak boljih vremena za sve nas!

Izveli smo: 'Polegla je trava detela', 'O sacrum convivium', 'Me compare Giacometo', 'Amurski valovi'

 

U subotu, 14. 11. 2020. održano je XI. međunarodno natjecanje "Zlatna lipa Tuhlja", od 13.00 do 18.00 sati u hotelu Well u Tuhljskim Toplicama, a u organizaciji KUD-a "Naša lipa Tuhelj".

Natjecanje je pratio stručni ocjenjivački sud u sljedećem sastavu: Marija Ramljak, Robert Homen i Goran Jerković. Zborovi su se natjecali na način da je komisija u realnom vremenu pregledavača i preslušavala poslane snimke. Nasupilo je 11 zborova iz Hrvatske i Slovenije, a naš Zbor poslao je najrecentnije snimke napravljene u četvrtak, 12. studenog 2020. u prostorijama fakulteta. Nastupili smo sa sljedećim skladbama: "Polegla je trava detela" (Emil Cossetto), "O Sacrum Convivium" (Thomas Luis de Viadana), "Me compare Giacometo" (Gianni Malatesta) i "Amurski valovi" (Marko Kjuss/K. Vasiljev/S. Popov/arr. Josip degl' Ivellio).

Zbor je osvojio zlatnu plaketu, Grand Prix te proglašen ukupnim pobjednikom po broju osvojenih bodova.

Čestitamo svim natjecateljima iz Slovenije i Hrvatske, a posebno organizatoru KUD Naša Lipa Tuhelj na održavanju tradicije kvalitetnog zborskog natjecanja prepoznatog u domaćim i međunarodnim krugovima.

Pandemija koronavirusa i potres koji je pogodio grad Zagreb dvije su nevolje koje su uvelike otežale naše djelovanje. Unatoč tome, nismo se predali i nastavili smo raditi. U početku s probama na daljinu, a kasnije u reduciranim uvjetima. Mnogobrojne domaće i inozemne turneje u 2020. morali smo odgoditi, a posebno nas je pogodilo otkazivanje godišnjeg koncerta. Ljubav prema pjevanju i druženju, ali i podrška publike koju osjećamo, glavna je motivacija da i u ovim otežanim uvjetima, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, nastavimo raditi i sa žarom pripremati repertoar za buduće nastupe.

❤️Ovaj Grand Prix posvećujemo: svoj našoj publici koja je i dalje uz nas, našim članovima koji su zbog zdravstvenih razloga spriječeni sudjelovati u radu Zbora i našim obiteljima koje nas podržavaju u našem radu i odricanjima.

❤️Grand Prix posebno posvećujemo svima onima koji su spriječeni pjevati i koji čeznu za uobičajenim druženjima i veseljima. Mi vjerujemo u skorašnji dolazak boljih vremena za sve nas.

 

Autor: Juraj Fulir
Popis obavijesti