4. 5. 2023.

Forum, Pula

Pod dirigentskom palicom maestra Domenika Briškog, a u suradnji s Akademskim mješovitim zborom Muzičke akademije Sveučilišta u Puli te Dječjim zborom KAP PZM “Josip Kaplan” iz Rijeke s dirigenticom Doris Kovačić i Dječjim zborom GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Puli s dirigenticom Suzanom Goldin, izveli smo Carminu Buranu na forumu u Puli povodom dana grada Pule!

Zaista je divno doživjeti tako sjajnu energiju i glazbenu čaroliju koju je dao ovaj veliki ansambl sastavljen od oko 140 izvođača koji su se upoznali tek 24 sata ranije.

Nadasve sigurnu, muzikalnu i preciznu pratnju, stvarajući tonsku čaroliju velikoga orkestra dali su izvanredni pijanisti Vesna Ivanović Ocwirk i Robert Batelić uz razigrani ansambl udaraljki pod vodstvom Vedrana Vojnića.

Kruna naše izvedbe zasigurno pripada solistima i to kristalnom anđeoskom sopranu Antonije Dunjko te uvjerljivom i karakternom kontratenoru Marka Antolkovića, ali svakako i najzahtjevnijoj solističkoj dionici ovoga djela baritonu Roberta Kolara koji je jednostavno briljirao ne samo u glazbenom smislu već i u karakternom! Bravo, bravo, bravo za sve!

Na kraju, zahvala osobi koja nas je okupila, vjerujem ne samo ovaj put već još puno puta, a to je maestro Domeniko Briški uz potporu dekana Muzičke akademije Sveučilišta u Puli Dražena Košmerla.

Autor: Mate Puljiz
Popis obavijesti