11.6.2023.

Bazilika sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh, Zagreb

Koncertnu sezonu 2022./23. završili smo s dva nastupa u Bazilici sv. Antuna Padovanskog, drugoga dana trodnevnice sv. Antunu. Prvo animirajući liturgijsko pjevanje od 19 sati, a zatim i koncertom duhovne glazbe od 20 sati. U prepunoj bazilici bio je užitak i ljepota pjevati uz nove veličanstvene orgulje na kojima nas je suvereno i inspirativno pratio nas član Nikola Sebastian Jambrošić.

Hvala od srca misniku fra Vladimiru Vidoviću koji je nakon mise tako lijepo najavio naš koncert, a nadasve hvala fra Ivanu M. Lotaru, župniku i rektoru bazilike, koji je još u listopadu 2022. rezervirao naš zbor za ovaj nastup.

Završili smo sezonu na najljepši način, uz predivan nastup i koncert na kojemu se osjetilo da svaki član daje sve od sebe. Posebno ističemo naše vrijedne soliste: Dario Vrbaslija, Luka Kljajić, Vedran Knežević, Domagoj Žokalj i Luka Džalto.

Nakon koncerta smo bili pozvani u samostanski klaustar gdje su nam fratri ponudili predivnu i preukusnu večeru, a do kasnih sati nastavili smo s pjesmom i radošću ukupnog susreta. Hvala svima! Vidimo se ponovno!

P.S. Dostupna je i snimka nastupa.

Autor: Mate Puljiz
Popis obavijesti