Bližimo se kraju sezone, no ne...

Polako se pjevačka sezona '17./'18. bliži kraju, ali naš Zbor do samog kraja održava visok ritam nastupa.

5. lipnja 1848. godine, Josip Jelačić svečano je ustoličen u Zagrebu kao ban banske i krajiške Hrvatske. Tijekom ustoličenja vijorila se trobojnica s grbovima Banske Hrvatske, Slavonije i Dalmacije. Prošli tjedan, u utorak, 5. lipnja 2018., ponosno smo pjevali u Hrvatskom institutu za povijest toj istoj zastavi za njezin 170. rođendan.

U četvrtak, 7. lipnja 2018., sudjelovali smo na dobrotvornom koncertu na Muzičkoj akademiji, Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Lions Club Kontesa Nera, te smo imali čast nastupiti sa cijenjenom sopranisticom, prof. Lidijom Horvat Dunjko. Zaista smo uživali u nastupu i rado ćemo se odazvati na nastupe humanitarnog karaktera.

U subotu, 9. lipnja 2018., nastupili smo na 7. međunarodnom memorijalu "Emil Cossetto" u Hrvatskom Glazbenom Zavodu , a koji se obilježava o 100. godišnjici rođenja najvećeg hrvatskog skladatelja, dirigenta i zborovođe u 20. stoljeću. Hvala našem maestru Josipu degl' Ivelliu na kvalitetnoj organizaciji memorijala!

Sutra, 15. lipnja 2018., naš Zbor nastupa na 13. konvenciji hrvatskih izvoznika, a velika nam je čast što će naš nastup izravno biti prikazan na HRT4 u 10.00 sati. Pogledajte i poslušajte naš nastup.

Hvala Vam što pratite naš rad i što nas podržavate. Vi ste ti koji našoj glazbi dajete smisao!

 

Autor: Juraj Fulir
Popis obavijesti